Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

НАМЕШТЕНИЧКИ ДОДАТАК

  • 12 / April 2018
НАМЕШТЕНИЧКИ ДОДАТАК

На основу извештаја са терена, када је додатак за остварене резултате рада намештеника у питању,у појединим органима дошло је до погрешног тумачења чл.11 Закона о буџету за 2018. годину. Није зарачунат 1% од укупне зарада из предходног месеца. Објашњења које смо добили зашто је то тако урађено, свела су се на одговоре да " нема пара" и да је то тако урађено на основу консултација са Министарством правде.

Посебно истичемо да чл. 9 Закона о буџету из 2013. године и чл.11 Закона о буџету за 2018., исто гласе тако да није јасно шта се променило у међувремену.

Да би ово исправили, упућен је допис Министарству правде у коме тражимо информацију, да ли је таква инструкција дата правосудним органима и ако јесте по ком основу.

Данас је такође са наше стране упућен и Захтев старешинама органа, у коме тражимо доследну примену чл.11 Закона о буџету за 2018. годину.

Додела додатка за остварене резултате рада намештеника, је свакако прилика да се смањи разлика у зарадама, новац за ову намену је предвиђен буџетом, тако да није јасно у чему је проблем.

На сутрашњој седници Главног одбора ово питање ће бити посебно размотрено, као и даљи наши потези на заштити права запослених.

Главни одбор

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.