Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

НЕМА ПАКЕТИЋА

  • 18 / Decembar 2014
НЕМА ПАКЕТИЋА

СОПОС се захваљује Министарству правде и Влади Републике Србије, што ће децу запослених у правосуђу ове године Деда Мраз заобићи.

На тај начин, деци ће се развејати илузије о овом опасном и несимпатичном дебељку, које су могле да им створе психичке проблеме какве имају деца у бољим, срећним и уређеним земљама, па тако „отрежњени“ од малих ногу могу почети да здраво сањају о одласку из земље, у коју именовани негативац у црвеном оделу више не залази.

Слику идиличне Нове године употпуниће и плата запослених у правосуђу, који неће моћи да (када плате све дажбине) ни новогодишњу вечеру да приуште, а да не причамо о комплетној гозби или прослави. На тај начин деца неће доћи у искушење да унесу превише масне хране, што је одличан показатељ како наш послодавац брине, како о менталном, тако и физичком здрављу наше деце.

Ипак, црни хумор на страну.

Сада постајемо свесни да се мере штедње не само индиректно (преко наших примања), него и директно, ломе преко леђа најмлађих. А толико лепих прича о подизању наталитета. Ваљда држава покушава да нас едукује да и од лошег може и горе.

Нама само остаје да чекамо и видимо да ли ће и јавна предузећа, вечити губиташи, подједнако поделити ову муку са нама или ће, као по обичају, поделити  тринаесту плату, под ко зна каквим изговором и именом.

Тако ћемо засигурно знати колико држава води рачуна о подмлатку и схватити да нас сматра људима последњег реда, па ћемо, ваљда, бити паметни да се према томе оријентишемо и  тако понашамо.

 

 

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.