Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

Обавештење са састанка у Министарству државне управе од 14.04.2022.године

  • 15 / April 2022

 

ОБАВЕШТЕЊЕ СА САСТАНКА У МИНИСТАРСТВУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

 

У Министарству државне управе и локалне самоуправе, у поступку преговора за закључивање измена и допуна Посебног колективног уговора,  одржан је састанак дана 14.04.2022. године, на којем су се одазвали представници синдиката СОПОС, представници Синдиката управе Србије, представници Синдиката правосуђа, представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, представници Министарства правде, представница Министарства финансија и представници Министарства рада.

 

На састанку није постигнут договор  јер синдикати инсистирају на промени минулог рада са 0,4 на 0,5.

Да ли ће се потписати Споразум о продужењу важења Посебног колективног уговора за државне органе на једну или на три године, и да се одмах наставе преговори за измене и допуне ПКУ, Анекс ПКУ или нови Посебан колективни уговор за државне органе зависи од Министарства финансија.

Договор је да се Министарство финансија изјасни да ли су сагласни за повећање минулог рада са 0,4 на 0,5, најкасније до уторка 19.04.2022.године.

 

С’ поштовањем.

 

Председник СОПОС-а

                                                   Виолета Марковић

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.