Trg Vojvode Radomira Putnika 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА

  • 15 / Oktobar 2015
ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА

Главни одбор СОПОС-а, поздравља одлуку Уставног суда о суспендовању спорног члана 20 Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору.

Такође ГО СОПОС-а упозорава Владу Републике Србије да ће се супротставити најављеној изради нових Правилника о систематизацији у правосудним органима, који би водили ка смањењу броја запослених.

На ово указујемо, јер су све досадашње систематизације рађене из кабинета и нису подразумевале стварне потребе за радним местима у правосудним органима. Правосудна администрација и овако   ,,храмље" покушавајући да обави задати обим послова, па се често дешава да се ангажују волонтери или пак радни дан траје и више од десет часова, а то време послодавац одбија да плати.

Надамо се да ће се коначно сагледати права ситуација и поменутим правилницима, утврдити стварне потребе за радним местима. 

SOPOS © 2022. Sva prava zadržana.