Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

  • 26 / Februar 2013
ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

Дана 25.02.2013. године,  у 12, 00 часова, одржан је састанак са представницима Министрства правде и државне управе. На састанку са наше стране, је указано на низ проблема који се јављају у раду, а пре свега је оштро реаговано на изостајање исплате стимулације за јануар и фебруар месец. Представници Минстарства изнели су читав низ разлога кашњења, а пре свега завршетак нове мреже судова и читав сет закона који чекају на усвајање.Посебно је наглашено да су свесни ниских зарада правосудне администрације и да се активно ради на доношењу законских решења која ће трајно решити питање зарада, како би се избегла ситуација да се сваке године преговара о стимулацији.

Дат је предлог да висина стимулације за 2013. годину буде у нето износу од 3.000,00 динара и да се у марту исплати заостатак.

Представници СОПОС-а су поновили захтев, да тај износ буде 6.000,00 динара. Указали смо на то да смо од самог почетка изашли са  предлогом да се разговара о висини стимулације, јер је то тренутно једини начин да се како тако побољша материјални положај запослених у правосуђу Србије, док се законом не регулишу измене коефицијената и основице.

Такође, са наше стране је инсистирано да се брише ограничење приликом напредовања државних службеника у виши платни разред на основу оцењивања.

На састанку је изнешена констатација да је издејствовано повећање буџета за 2013. годину за правосуђе што је први пут после неколико година, па нам то даје за право да очекујемо и побољшање материјалног положаја запослених.

Закључак састанка је да се у наредних неколико дана, а након консултација са чланством, Министарству правде упуте примедбе како би се дошло до усаглашеног решења.

Главни одбор СОПОС-а    

 

 

SOPOS © 2023. Sva prava zadržana.