Trg Vojvode Radomira Putnika 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

ПОНОВО ПЉАЧКА

  • 31 / Mart 2015
ПОНОВО ПЉАЧКА

У вези срамног  и противзаконитог дописа Министарства правде, од 30.03.2015. године, којим нас послодавац обавештава да је државним службеницима Влада РС ускратила законом предвиђено НАПРЕДОВАЊЕ У ВИШИ ПЛАТНИ РАЗРЕД ПО ОСНОВУ ОЦЕЊИВАЊА (као што је претходно оспорила право намештеника на награде), обавештавамо све запослене у правосуђу:

СОПОС ће у петак, 03.04.2015. године одржати Скупштину, на којој ће донети одлуку о одговору на овакво кршење наших права. Предлози ГО Скупштини СОПОС-а ће бити да се Скупштина изјасни о подношењу тужби против послодавца, због кршења права загарантованих Законом о платама државних службеника и намештеника, као и моментално ступање у ШТРАЈК. 

Због све већих притисака, безакоња, најава отпуштања и све нездравије атмосфере за рад, СОПОС је принуђен на овакве мере. Очигледно је став послодавца да свако безакоње може да прође поред нас, а на нама је да дефинитивно одлучимо, хоћемо ли бити радници или робови.

SOPOS © 2022. Sva prava zadržana.