Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

Обавештење

  • 23 / Januar 2024

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Састанак у Министарству правде РС, поводом одређивања висине накнаде за побољшање материјалног положаја државних службеника и намештеника, са Синдикатом организација правосудних органа Србије – СОПОС-ом,  заказан је  за понедељак 29.01.2024.године, са почетком у 11 часова, у Министарству правде.

Имајући у виду, да имамо различите захтеве од Синдиката правосуђа, који се договара, преговара и одржава семинаре на тему „Колективног преговарања“, само, са представницима Министарста правде, мимо Синдиката СОПОС-а, као и да имамо различите ставове,  у вези са релевантним питањима и актуелном проблематиком, у ишчекивању  започињања поступка доношења Закона о запосленима у правосуђу, који би, уверени смо, био велики искорак,  ка  постизању циљева свих запослених,  а у вези са радом  и њиховим радним статусом, правима и обавезама, који Закон би такође сматрамо  релаксирао односе баш свих запослених и послодавца, учинио из одрживим, стабилним и предвидивим   и подигао их на виши, очекивани, истински партнерски ниво, то смо инсистирали, на посебном састанку  са представницима Министарства правде.

 

Састанак Главног одбора СОПОС-а заказан је за дан 03.02.2024.године, на којем ће преговарачки тим СОПОС-а, известити Главни одбор о резултатима преговора са Министарством правде, након чега ће се донети одлука о даљим плановима и расположивим видовима синдикалне борбе СОПОС-а, све сходно позитивно правним прописима.

 

С’ поштовањем.

 

Виолета Марковић,

 председник СОПОС-а

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.