Trg Vojvode Radomira Putnika 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

СРАМОТА И ЛАЖИ

  • 27 / Juli 2015
СРАМОТА И ЛАЖИ

 Поводом све чешћих натписа у медијима и изјава представника власти, да у правосуђу постоји вишак радника, као и да су плате у правосуђу више за 25 % "него у сектору државе" (шта год значило У СЕКТОРУ ДРЖАВЕ), не можемо а да се не запитамо, ко и са каквом намером пласира АПСОЛУТНО ЛАЖНЕ податке о броју запослених и висини наших зарада.

 Постављамо питање Министарству, да ли се овде урачунавају и примања спремачица (која су на нивоу минималног личног дохотка) и особља са средњом стручном спремом, чија зарада не прелази 28000 дин.

Такође, наводи, да постоји вишак радника у правосудној администрацији, падају у воду, када се упореде конкурси од 2010. године до данас, и то на једној страни огромног броја новоизабраних носилаца правосудних функција, а на другој миноран број службеника примљених у том периоду (а после катастрофалног смањења броја у "чувеној реформи" из 2010.године). Посебно наглашавамо да на непопуњеним радним местима раде и волонтери (због немогућности пријема нових радника), па послодавац срамно искоришћава ове људе без надокнаде.

И ТАКО У НЕДОГЛЕД.

Питамо се по чијем наређењу и за чији интерес се спроводе овакве ствари (у интересу овог народа свакако не), када се правосуђе системски урушава већ дуги низ година (без именовања криваца), а видимо да је и ово корак у том смеру.

Позивамо представнике послодавца, да организују састанак са радницима и да (АКО ИХ НИЈЕ СРАМОТА) понове ове наводе у очи овим потцењеним и обесправљеним људима.

У име запослених у правосуђу Србије упутићемо медијима најоштрији деманти ових лажи са доказима о висини наших зарада. Такође најављујемо беспоштедну медијску кампању, ради доказивања правог стања  у правосуђу Србије.

Главни одбор

 

SOPOS © 2021. Sva prava zadržana.